Vertaillaanpa Oulun "kaupunkia" muihin suomalaisiin paikkakuntiin:
Tampereella on turisteille huvipuisto, eläintarha, Suomen korkein näköalatorni, koski kaupungin keskustassa, jugendia ja empireä, Suomen suurin monitoimiareena, tornitaloja täynnä oleva keskusta, toiseksi suurin yleisurheilustadion ja suuri jalkapallostadion keskellä korttelirakennetta puhumattakaan lukuisista museoista ja taidegallerioista ja kaikki on raitiovaunuilla saavutettavissa. Messukeskus konserttisalaineen tuo myös kansainvälisiä tapahtumia kaupunkiin.
Oulussa on läskin poliisin patsas ja yksi (1) museo, johon yhdistetty pari maalausta sisältävä galleria. Urheilua edustaa lentokonehallilta näyttävä jäähalli, jonka sisätiloista ei erota onko kyseessä kaukalo vai ilmaisjakelulehti ja Suomen suurin ja tyhjin pesäpallostadion vailla oikeaa käyttöä. Oulussa on entinen teletalo juna-aseman vieressä, jonka pieniin huoneisiin yritetään aina tunkea liian paljon ihmisiä.
Turussa on keskiaikainen katedraali, linna, matkustajasatama, kaunis ja urbaani joki laivoineen keskellä kaupunkia. Turussa on myös kolme kylpylää.
Oulussa on massiivisen joen sijasta pato, kuiva entinen kosteikko ns. kaupungin reunalla ja hylätty kylpylähotelli vaikeasti saavutettavan hiekkarannan vieressä.
Kuopion suuri kantakaupunki (asukastiheydeltään ja kooltaan Helsingin jälkeen suurin) kortteleineen rajautuu järviin ja mäkiin, joista korkeimman päällä on näköalatorni jonka juurella on suuri talviurheilukeskus ja ikoninen kauppatori, joka tunnetaan myös maapallon keskisenä paikkana.
Oulussa on Neuvostoliitosta tuontitavarana hankittu ydinvoimala teatterina meren rannassa ja parkkipaikkoja torikojujen sijasta. Maastossa vaihtelua tuovat huonosti hoidetut alikulut, joista ei hiekoitushiekkaa poisteta edes kesällä.
lappeen Rannassa ja Haminassa on vanha linnoitus keskustan alueella ja pieniin kokoihin nähden monikulttuurinen kaupallinen elämä Venäjän rajan läheisyyden takia ja ensiksi mainitussa Saimaan rannat.
Oulussa on tienviitta "Ruotsi 130 km".
Jyväskylässä on Rallin maailmanmestaruussarjaan kuuluva kilpailu, karkkitehdas ja maine sivistyksen kehtona.
Oulussa on 60-lukulainen yleisurheilustadion jo aiemmin mainitun lentokonehallin ja käyttämättömän pesäpallostadionin sijasta, suljettu karkkitehdas jonka tunnetuimman tuotteen logo on siirretty neukkuarkkitehtuuria edustavan kerrostalon päälle lähiöön pois silmistä ja Suomen suurin S-market skutsissa.
Seinäjoella on (valitettavasti) Alvar Aallon suunnittelema kuntakeskus kirkkoineen, jota tullaan katsomaan maailman ääristä asti ja Suomen suurimpiin ja vanhimpiin kuuluva musiikkifestivaali keskellä kesää.
Oulussa on lomien loputtua järjestettävä rockfestivaali, jonka nimi ja esiintyjät olivat cool joskus 2000-luvun alussa.
Espoota ja Oulua yhdistävät se, ettei kummassakaan ole mitään minkä takia kukaan sinne menisi ikinä. Jopa Kouvola pesee molemmat, koska junat ovat pakotettuja pysähtymään sinne ja siellä on myös huvipuisto. Espoolainen identiteetti perustuu siihen, missä lähiökeskittymässä asuu ja vertautuu Helsingin muihin lähiöihin, kuten Malmiin tai Vuosaareen. Oululainen identiteetti perustuu siihen, että sillä on ollut 400 vuotta aikaa yrittää tehdä jotain itsellään, mutta käteen jäi pelkkä muna ja Oulu vertautuukin 50-60-vuotiaaseen mieheen tai naiseen, joka viettää päivänsä lähiökapakassa ja muistelee sitä, kun pääsi ala-asteen hiihtokisoissa viiden parhaan joukkoon ja "oisin voinu olla ihan mitä vaan"-asenteeseen.
Hyi olkoon.