thanks, pitää joo tutkimus opetella kunnolla!! tuntuu et kaikki mitä tiiän on vaa yksittäisiä pieniä juttuja eri aihepiireistä niin vähän on pelko perseessä et miten pystyn vastaa tehtäviin mutta kyl tää täst D:Kannattaa panostaa tutkimuksiin, niistä on yleensä jonkinlainen tehtävä joka kokeessa. Tein prelissä tehtävän, jossa piti pohtia, olisko älykkään robotin mahdollista muodostaa turvallinen kiintymyssuhde päiväkodin lapsiin. B-kohdassa piti suunnitella tutkimus aiheesta. Vastaus jäi vähän ympäripyöreäksi ja hypoteesikin unohtui, mutta sainpahan sentään pisteitä pitkittäistutkimuksen mainitsemisesta. Jos valitsee tämäntyyppisen tehtävän, niin kannattaa suunnitella mahdollisimman yksityiskohtaiset kysymykset tai muut menetelmät, joilla tutkimus tehdään, ja selittää, miten tai miksi juuri niiden perusteella saadaan tutkittava asia selville.
jos oot opiskellu koko lukion ajan sitä kunnolla ja koet et osaat sitä niin toki! ei kannata kirjottaa jos et myöskään hallihe isoja kokonaisuuksia koska sitä tarvitaan D:Ratkaisuja ei ole mutta kysymys kyllä. Suosittelisitko psykologian kirjoittamista?
Juu siis en vielä lukioon ole astunut jalallanikaan, kuhan pohdinjos oot opiskellu koko lukion ajan sitä kunnolla ja koet et osaat sitä niin toki! ei kannata kirjottaa jos et myöskään hallihe isoja kokonaisuuksia koska sitä tarvitaan D:
Juu vaikuttaa tosi mielenkiintoisekta aineeltaokei joo! no mutta öö joo. kiva aine jos vaan jaksaa opiskella :D
joo itekki oon omia tiivistelmiä ulkomuistista tehny ja iltasin ennen nukkumaanmenoo oon kerrannu asioita päässä ja aamusin herätessä oon tehny samaa D: jyrki rossi on myös ollu aikamoinen pelastus. neuropsykaa en osaa sitten yhtään (lukuunottamatta sitä miten oppiminen tapahtuu :::D) mutta muista asioista osaan ainaki omasta mielestä perusjutut?Kirjoitan kynä sauhuten omasta päästä tiivistelmiä sellaisista asioista, jotka osaan ainakin jotenkin :D Sen jälkeen selaan ees taas kirjoja ja Jyrki Rossin kotisivuja, jotta mitään tärkeää ei jää kirjoittamatta.
Kylläpä tämä syväsuuntautunut oppiminen on tehokasta, aivolisäke tuottaa parhaillaan hurjan määrän endorfiinia kun asiat siirtyvät työmuistista säilömuistiin. Tätä olisi voinut tehdä aiemminkin kaiken sen passiivisen opiskelun ohella.
jee hyvä!! ja joo en itekään ruvennut jaarittelemaan mitään turhia, laitoin vaan kaiken minkä tiesin varmaksi tiedoks ja yritin välttää sitä etten omia näkemyksiäki laittanu vastauksiin ja onnistuin siinä kyllä hyvinSamoin, vapaassa tahdossa meni 3000 merkkiä rikki, kolmeen muuhun esseeseen tuli ~2400. Ihan kivasti sinne sai asiaakin laitettua eli en sortunut jaaritteluun, ensin täytyi vaan pitää luovia evästaukoja ja kirjoitella suttupaperiin kaikkea mitä tuli mieleen.