Ai, mä kuvittelin, että aprillipilalla viitattiin Sanna Ukkolaan ja sen horinoihin, mutta ilmeisesti ei. Sanna Ukkola gonna sannaukkola.
"Schoolboys from Brauer College in Warrnambool were asked to stand in a "symbolic gesture of apology" on behalf of their gender, at a whole school assembly discussing respect for women this week."
www.google.com
Esim. tuosta symbolisesta eleestä tulee hieman erilainen vaikutelma kuin siitä, että asia muotoillaan tyylillä "pojat joutuivat pyytämään anteeksi sitä, että ovat poikia". Ja tokihan se asia muotoillaan mieluummin jälkimmäisellä tavalla mutkia suoristellen, jotta voidaan edistää omaa agendaa (feminismi perseestä, miehet ovat sorrettuja jne.) Toki lasten ollessa kyseessä valistus tällaisista asioista tulisi hoitaa ikävaiheelle soveltuvalla tavalla. Se, että joillekin pojille tuli tästä tapauksesta syyllinen olo, ei mielestäni välttämättä kerro siitä, että asiassa oltaisiin menty metsään. Pikemminkin tästä oltaisiin voitu hyvin hoidetuilla jatkokeskusteluilla edetä siihen, että pojat alkavat pohtia, kuinka he voivat olla tyttöjen tukena ja osaltaan edistää tulevaisuudessa tyttöjen ja naisten oikeuksia ja turvallisuutta. Luonnollisesti ei ole ok, että aikuinen raivoaa lapselle, oli tämä sitten poika tai tyttö (Riikka Suominen -keissi).
Anyways, muuttuukohan asiat milloinkaan, kun iät ajat pyöritään tällä akselilla "byää ei saa syyllistää miehiä :( Ei saa sanoa mitään, mistä miehille tulee sekunniksikaan epämukava olo :(" Rakenteellisista, ihmisryhmiä koskettavista ongelmista ja epätasa-arvosta on aika hankala puhua niin, ettei saisi koskaan yleistää valtaryhmistä mitään. Se, että miehille tulee epämukava ja syyllinen olo esim. naisten kokemaa seksuaaliväkivaltaa koskevista keskusteluista, ei tarkoita että nämä keskustelut ovat "huonoja" tai että miehet ovat sorrettuja. Enemmänkin sen syyllisyyden ja epämukavuuden tunteen toivoisi johtavan muutokseen.
Ja tuosta miesvihajutusta sanon epäsuositun mielipiteeni: "miesvihaa" ei ole, koska miehet eivät koskaan ole olleet systemaattista sortoa kokeva ihmisryhmä. Naisilla/feministeillä ei ole valtaa sortaa miehiä. Se, että miehille tulee paha mieli jonkun vihaisen feministin sanomisista internetissä, ei ole "miesvihaa". Naisten oikeudet eivät parane sillä, että miesten tunteita varjellaan jokainen sekunti. Ikävää, että Tiktokissa vähätellään poikien ongelmia. Pohdin toisaalta, kuinkahan paljon tätä on tehty vastaiskuna siellä ja noin niinku yleensä netissä rehottavalle naisvihalle. Ulilaudat ja vastaavat on misogyniaa pullollaan, mutta varsin harvoin näen miehiä, jotka tuomitsisivat tämän.