Varasija

P
Poistettu käyttäjänimi 32
Mitennin? Muuten onnea!
Taivaansini
Taivaansini
Mullakin on masentava ja tyhjä olo, kun multa loppuu kohta peruskoulu. :( Ja samoin oli, kun ala-aste loppu, mut nyt viel ehkä pahempi. Ja siis ala-asteelta mentäessä luokan ryhmässä oltiin vaan et "10/10 päivä siis aivan mahtavaa saada ala-aste päätökseen" ku sit taas ite olin tosi surullinen.
Lalamon
Lalamon
@Yeehaw Masentavalta tuntuu mun ylppäriarvosanojen ja lukion loppumisen vuoksi. Harmittaa ylppäreistä suuresti se, että sain ruotsista C:n, vaikka ootin vähintään M:ää. Ja oikeestaan ei mulla ollut kuin tietääkseni joku 3-4 pistettä, et oisin saanut M:n. :/ Psykassa olis ollut mulla tyylii 2 pistettä M:ään, vaikka toisinaan ootin saavani vähintään C:n. Äikän alustavista tuli L, mutta se putos E:hen, koska mun nähtävästi yläkanttiin alustavissa arvioitu 55 pisteen kirjoitustaidon tehtävä putos 10 pisteellä. :( Mut oon kyl tyytyväinen siihen, et sain matikassa 10 pistettä sensoreilta lisää ja tuli hieman just ja just C, ja ranskasta tuli M. Mul oli siis tavoitteena saada matikasta vähintään C ja ranskasta vähintään M.

Ja siis tulee vähän ikävä lukioaikoi, vaikka oikeestaan mul on näiltä ajoilta enemmän ikävii kokemuksii kuin mukavii yksinäisyyden, rankan työmäärän ja koronan vuoksi. Harmittaa paljon, että penkkarit peruttiin lopulta kokonaan kun ne siirrettiin eka toukokuulle, eikä päästä pitää lakkiaisii silleen täysin perinteiseen tapaan. Tuntuu siltä, että lapsuus ja nuoruus olis mennyt jo, ja että mun nuoruuden viimehetket meni yksinäisyyttä vastaan kamppaillessa hukkaan. Nimittäin ei oikeen kavereita silleen lukiosta tullut, ja onnistuin saamaan lähinnä vihaa niskaani muilta.

Samalla harmittaa, että mun koulun Office 365-tunnukset katoaa samalla, sillä siellä on paljon mulla tunnearvoista kamaa yläasteajoilta lähtien. Aion kyl ne mahdollisuuksien mukaan tallentaa itelleni talteen muualle, mut sit sinne jää esim. ne harjoitussähköpostit, mitä me ATK-tunnilla tehtiin, kun kokeiltiin Outlookin käyttöä. D':

Ja tyhjältä tuntuu olla ylioppilas siksi, että mun lukioaika ei mennyt mieleni mukaan. Siis halusin saada uusia kavereita ja pitää hauskaa, mut lähinnä olin yksin, vaikka joitain tuttuja sain, ja korona pilas miltei puolet mun lukioajasta. Mun abivuos oli kyl pettymys, kun ei meil penkkareita, abihuppareita, lakkiaisia perinteisiin tapaan yms. ole/ollut, vaan ainut abeilu tänä lukuvuonna on ollut lähinnä tj100-päivän viettäminen ja kirjoituksuun opiskelu.
Lalamon
Lalamon
@Taivaansini Joo, itekin olin aika surullinen ja masentunut, kun ala- ja yläaste multa aikoinaan loppui. Mä vielä muistan, kuinka itkin ruusujuhlissa. :'D Se vitosten laulama laulu (meidän koulussa oli tapana, että vitoset laulo kutosille ruusujuhlissa) oli niin surullinen, että se just sai mut itkemään. :'( Meidän kutosten piti sen jälkeen noista ylös ja laulaa Kun tänään lähden -laulu, mut ope anto mun istua paikoillani rauhassa mun suruni vuoksi. Tosin kyl mä sit siinä tuolilla istuessani yritin laulaa mukana. :>

Niin ja ennen ysiluokan loppua ajattelin vikoina kuukausina peruskouluaikojani pähkinänkuoressa. :D Oli kyl erikoista ajatella niitä aikoja, kun oltiin ala-asteen ekoina vuosina homekoulussa, kun niitä aikoja ei tullut paljoa yläasteella ajateltua.
Taivaansini
Taivaansini
Meillä oli ihan semmonen oma laulu, jota laulettiin kukituksessa "Nyt olalle reppu ja viimeinen tunti alkaa. Tien toisella puolen(meidän yläaste oli tien toisella puolen ennen ku siirryttiin parakkeihin) voin viel tän koulun muistaa. On mulla tarkka suunta. Mä menen yläkoulua kohti...."

Meil oli muuten just päinvastoin, ala-aste ei ollut homekoulu, mut tää yläaste on. Ala-asteellaki oltiin kyl parakeissa, mut se oli sen takia, koska koulun lattioita uudistettiin.

Ja muuten, näin sun edellisestä viestistä, et sua harmittaa Microsoft-tilin poistuminen. Mulla on ihan sama! Paljon tunnearvosii juttui ala-asteelta asti. Pystyyks Microsoft-tilii ees luomaan yksityiseen kouluun? Itekki haluisin ottaa noi tiedot talteen mutten tiedä, että miten. :(
Lalamon
Lalamon
@Taivaansini Meillä yläasteella oli kuulemma mun vanhan luokkalaisen mukaan (tän väitteen sit meidän musiikinope vahvisti meille ns. "todeksi") vähäsen hometta jossain kohtaa. Kun kuultiin tästä, oltiin kyl aika kauhistuneita, kun meidän entinen ala-aste oli kauhee homepommi, eikä haluttu enää palata mihinkään homehelvettiin takas. (Oltiin siis 3. luokan puolivälis vaihdettu toiseen kouluun homeongelmien takii) :D Sit kyl meille sanottiin, kuinka meidän yläasteen homeongelma ei olis mitään verrattuna entisen ala-asteemme tilanteeseen, sillä se ala-aste puolestaan oli kokonaan homeessa.

Ja mä muistan, kuinka yläasteella tietyssä kohtaa haisi kostea ilma. Tosin siellä puolella oli luokka, jossa oli akustiikat, koska kyseisen luokan opettajalla oli oppilas, jolla oli kuulolaite. Meille siis sanottiin, että kyseiset varustimet tekis siinä luokassa ilman raskaammaks hengittää, joten aattelin sit sen kostean ilmanlaadun siinä tietyssä koulun alueessa johtuvan niistä akustiikoista. :D Mitään päänsärkyy ja nenän tukkoisuutta mulla ei siinä koulussa ollut niin kuin ala-asteen homeläävässä, mutta sen muistan, että meidän koulussa puolitettiin ysin keväällä ilmastointien tehoja syystä X. Meille ei koskaan kerrottu tän syytä, ja aattelin sen johtuvan siitä, että meidän koulu lakkautettaisiin pian meidän päästyä koulusta. Muistan, kuinka silloin kiirastorstaina mä aloin voimaan huonosti koulussa, ja meninkin sit joissaim vaiheissa käytäville tekee tehtäviä. En kyllä muista, että sen jälkeen olis ainakaan sen kummoisemmin mulla huonoa vointia tullut tuossa koulussa.

Kai toi Microsoft-tilin teko yksityiseen kouluun on tilannekohtaista. Joissain kouluissa saattaa saada omat Office 365 -tunnukset, toisissa taas ei. En usko, että nyt ite joutuis niitä hommailee kouluille, koska nehän maksaa maltaita. :D Eli jos yksityisissä kouluissa on tarvetta Office 365:lle, koulu varmasti hommaa tunnukset opiskelijoiden puolesta. Ja siis voihan siitä Microsoft-tilin OneDrivestä esim. kuvia, videoita ja asiakirjoja lataa omiin laitteisiin ja siirtää henkilökohtaiin pilvipalveluihin, ennen kuin tili menee kiinni. Toisinaan tilille jää sit semmoisia juttuja, joita voi olla hankala varmuuskopioida. Esimerkiksi tulee kyl ikävä niitä mun ja mun kavereiden lähettämii sähköpostiviestei ATK-tunnin Outlook-harjoittelutunnilta, tosin kuseiset virstit voi kuvakaappauksella pistää muistoksi talteen. :D Tuli tossa keskiviikkona ladattua yks mun seiskaluokan videoprojekti OneDrivesta puhelimelle. En ollut kyseistä videota nähnyt sen jälkeen, kun me se katottiin yhdessä luokan kanssa tunnilla, eli 5 vuoteen. :D Oli kyl hauska kattoo sitä pitkästä aikaa, ja huomasin, kuinka minä olin videoeditorina muokannut leffaa muutamis kohtaa tökerösti. :D
Taivaansini
Taivaansini
Aivan kauheeta, et teidän ala-asteen annettiin vaan homehtua läpikotaisin ja jouduitte olemaan siellä niin pitkään. D: Mut miten jonkun tietyn open luokassa oli kuulo-ongelmainen, kun siis yläasteellahan on aineenopettajat eikä luokanopettajat? D: Meillä oli joillakin nenön tukkoisuutta, päänsärkyy yms. Yks kaveri tuli siellä koulussa homeallergiseks ja sen kasvot kai turpos ja alko punottaa, muistaakseni, en ikinä ite nähnyt niitä oireita. Meille taas ostettiin ihan hirvee määrä semmosia ilmanraikastimia. Mun kaveri ei voinut ainakaan viimeseen kuukauteen käydä koulussa koskaan, kun oli tuntei siinä homeisemmassa talossa.

Ja en nyt puhunut mistään yksityisestä koulusta vaan siitä, että ne tunnukset ois vaan mua varten eikä silleen että kun koulu loppuu niin katoaa myös tunnukset. Ja meil oli just omat tunnukset mut nehän katoaa sitte kun yläaste päättyy. Miten niitä pystyy sitten siirtämään muihin pilvipalveluihin? Etenki Powerpoint-esitykset ja kirjotustiedostot haluisin säilyttää.

Oi, hauskaa. :D Ite kattelen vanhoikin videoita aika usein eli yleensä vähintään kerran vuodessa tulee katottua. Ellei sitten oo jossain koneella jota en koskaan käytä.
Lalamon
Lalamon
@Taivaansini No meidän kaupungissa ei koulujen homeongelmii kauheen vakavasti näytetä otettavan, kun moni peruskouluista on homeessa tai muuten sisäilmaongelmissa. Tässä koulussa, mihin ala-asteen puolivälissä muutettiin entisen koulun homeongelmien takii, ilmeni sisäilmaongelmii sen jälkeen, kun vuonna 2015 pääsin sieltä. Oli kyl aika surullista ja hämmentävää saada kuulla siitä, kun aikoinani se oli kaupunkini hyväkuntoisimpia kouluja, jotka olivat harvinaisen puhtaita kaupunkini mittapuilla. D: Kyl tän alkuperäisen ala-asteeni homeongelmii pyrittiin korjaamaan, mut mikään ei auttanut.

Ja siis mä kävin koko peruskoulun erityisluokalla, joissa oli yläasteellakin luokanopettajat, jotka suurimman osan aineista meille opetti. :D Tietty taideaineissa, liikassa ja köksässä oli omat opet, ja bilsaa ja mantsaa meitä opetti eri ope seiskalla. Tän lisäks kävin muutaman mun luokkalaisen kaa tavallisten oppilaiden luokalla enkun tunneilla yläasteella, kun oltiin hyvii enkussa. Hauskaa on ajatella, et oon ollut hyvä enkus joskus, kun lukiossa kyseinen aine oli mulle painajainen. :D Meidän koulussa oli myös pienluokkii ja jopoluokka. Tää ope, jolla oli kuulovammainen oppilas, oli myös erityisopettaja. Meillä ei-normiluokkalaiIlla oli omat luokahuoneet, joissa oltiin suurin osa oppiaineista, toisin kuin normiluokkalaisilla.

Meidän ala-asteella tuli viimeisillä kuukausilla ilmanraikastimet tai vastaavat (meil oli semmonen ihme kapea mömpeli, joka mittas ilmanlaatua) luokkiin. Itse muistan sen, kuinka muutama mun luokkalainen oksensi kesken koulupäivän, tosin yks näistä tais vaan olla oksennustaudissa, kun ei se muistaakseni seuraavana päivänä tullut kouluun. Uutisissa siis sanottiin, kuinka meidän koulun oppilaat kärsi jatkuvasta päänsärystä ja oksentelusta. Ja viimeisinä viikkoina ennen uuteen kouluun muuttoa me oltiin yhtä tuntii lukuun ottamatta ulkoliikkaa, koska opemme ei voinut sietää koulumme liikkasalin sisäilmaongelmii. Lopulta oltiin kerran sisällä liikkasalissa. Ope päätti, et mennään juhlasaliin, joka oli myös liikkasali, viettää liikkatunti, kun meidän koulun judosalissa sillä oli pahemmat sisäilmaoireilut.

No Office-tunnukset kyl maksaa, mut mul on kyl jostain kumman syystä henkilökohtaiset tunnukset OneDriveen. :D En tiiä, sainko mä ne Microsoft-tilini luotuani tietokonetta varten, mut ei oo kun varmaan kerran sitä tullut käytettyy. Ja siis ne tiedostot voi OneDrivelta lataa koneelle tai puhelimelle ja siirtää niitä kautta henkilökohtaisiin pilvipalveluihin. Esimerkiksi mä latasin meidän yläasteen elokuvaprojektin zip-tiedoston Google Driveen, mut aion kyl pian täs lataa muut tiedostot Driveen, kun oon tässä ollut vähän uupunut. :D Kai ainakin Word-tiedostot pystyy Driveen siirtää, tai sit voi kopioida Word-tiedostojen sisällöt Googlen omaan Google Docsiin, jonka tiedostot tallentuu omalle Drivelle.
Lalamon
Lalamon
@Taivaansini Mä en muista, mainitsinko tätä sulle, mutta jos sun tulevaan oppilaitokseen siirtyy sun nykyinen Office 365 -tunnus, niin sit siinä olevat materiaalit säilyy sulla yhä. :D Mun muistaakseni hait myös kuvislukioon, ja ite hain kuntani (julkiseen) lukioon kuvislinjalle aikoinani, jolloin Office-tunnukseni siirtyivät sinne. Meillä siis kuntamme lukioihin jatkavien tunnukset siirtyivät uuteen kouluumme, eivätkä ne kadonneet yläasteaikojen jäljiltä, toisin kuin amikseen menevillä. Mahtaiskohan sullakin olla näin, jos lukioon menet? Tietty varmasti johtuu siitä, onko lukio samassa kunnassa kuin yläasteesi. Itelle kyllä ilmoitettiin erikseen koulussa siitä, että mun Office-tunnukset ei tuu katoo minnekään, koska meen lukioon. Ja siksi kerrottiin mulle erikseen, koska erityisluokilla tavallisesti oppilaat hakee amikseen.

Näistä tunnuksien siirtymisistä voi kai puhua opon tai jonkun asiasta tietoisen kanssa.
Ylös Pohja