Mielenterveys Nyt huolettaa todella..

Liittynyt
19.1.2022
Viestejä
1
Reaktioarvo
0
Veljellä on jo jotain 6 vuotta ollut pahoja ongelmia mielenterveyden kanssa. Hän pysyy huoneessaan ihan kokoajan. Ei suostu tulemaan pois ollenkaan ja ovet on aina lukossa. Se välttelee meitä kaikkia niinkun joku ninja. Jos vahingossa sattuu samaan aikaan paikalle kun se on vaikka ottamassa ruokaa, niin se lähtee salamana takasin huoneeseensa. En ees tiiä miltä koko ihminen näyttää. Ja kyseessä siis 22-vuotias työtön aikunen ihminen. Nyt alkaa jo menemään pinna kun ei se herranjestas voi koko elämäänsä sen huoneessa viettää.
Tuntuu vaan, että koko perhe on aivan hukassa tilanteen kanssa. Pitäiskö se heittää mielisairaalaan vai pahentaisko se vaan tilannetta? Vanhemmat vaan jumittaa asian kanssa ja ite haluisin et jotain ees tapahtuis. Sen on aika hiton paha palata enää normaaliin elämään kun on 6 vuotta ollu noin syrjäytyneenä.
Alkaa myös jo väsyttämään tää, että pitää ite varoa liikkeitään. Ei saa missään nimessä osua paikalle sillon kun se täällä jossain hiippailee (vanhemmat käskeneet näin), joka on myös vaikeeta kun se tekee kaiken mahollisimman hiljaa. Miten ihmeessä saisin asiat etenemään?
 

Vikatikki

Asiantuntija
Liittynyt
30.5.2021
Viestejä
712
Reaktioarvo
820
Huoli-ilmoitus sossuun (tai mihin se nyt lähetetään en muista)
 

qualitymonkey

Official pappojen kuolaaja
Liittynyt
2.2.2021
Viestejä
33,833
Reaktioarvo
2,892
Meillä melkein sama paitsi ei ihan noin paha, mutta on se paljon enemmän omassa huoneessaan ku vaikka minä. Ei suoranaisesti välttele silleen että pystyy kyllä hakeen ruokaa normaalisti mut aika vähän puhuu kuitenkin ja jatkuvasti vaan pelailee omas huoneessaan. Poikkeuksena se jos on kavereidensa kanssa jossain juomassa ja joskus kyllä on meidänkin kanssa mutta yleensä harvemmin sitä näkee. Kännissä on myös vähän uhkaava ja on rikkonu paljon raivokohtausten aikana esim auton ikkuna ja ovenkahva. (Vihaan noita sen raivokohtauksia ja etenkin nykyään meen helposti paniikkiin jos vähänkin tuntuu et se vois taas alkaa raivoo) ja joo työtön on (periaatteessa) sekin mut se on 28.

En itekää oikee tiiä mitä tehdä ja oon alkanu luovuttaa koska tuntuu tässä vaiheessa vaan siltä etten jaksa ja se on aiheuttanut mulle niin paljon ahdistusta että haluun nyt jotenki vaa elää omaa elämääni ja olla välittämättä. Ei tosiaan oo tervettä et toinen raivoo niin et joutuu äidin kanssa lähtee muualle omasta kodista. Tiedän että teen ehkä väärin mut en jaksa enää uhrata omaa aivokapasiteettiani sen ongelmiin ku on tässä vittu itelläkin niin vaikeeta et on täysi työ pitää ittensä kasassa
 

Vikatikki

Asiantuntija
Liittynyt
30.5.2021
Viestejä
712
Reaktioarvo
820
Mitä siitä sit seuraa?
Sosiaalipalvelut arvioi henkilön tilanteen ja avuntarpeen. Ei oo omaa kokemusta niin että joku muu ois tehny ilmotuksen mutta vasta kävin omasta halusta ja oli niin avulias tyyppi että itketti ilosta.

Näissä on aina vaan se että jos henkilö ei ite halua tai osaa ottaa apua vastaan niin ei siinä kukaan pysty ihmeitä tekemään.
 
Ylös Pohja