Tonnikalapastavuoka
2 isohkoa tomaattia kuorettomina ja kuutioina
1 isohko sipuli silputtuna
nokare voita
reilusti mausteita (tai oman maun mukaan :D)
n. puoli purkkia ruokakermaa (mieluiten maustettua)
emmental-juustoraastetta
Penne-pastaa n. 350g
kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa (öljyssä)
Uuni 200°C
Sipulit kuumalle öljytylle pannulle ja hetken päästä perään tomaatit, tässä vaiheessa lämpöä voi laskea roimasti, sillä tomaatit pyrkii roiskimaan nestettä ympäriinsä. Mausta hyvin ja muista maistaa välissä.
Pasta kiehuvaan veteen, jossa kalaliemikuutio
Lisää sipulitomaattiin nokare voita ja kerma. Sekoita hyvin ja anna hautua hieman, ennenkuin lisäät puoli pussia juustoraastetta. Laske lämpö alimmalle teholle.
Heitä tonnikalat voideltuun uunivuokaan tai vaihtoehtoisesti käytä tonnareiden öljyä voiteluun.
Kun pasta on al dente (eli vielä vähän raakaa) lisää se uunivuokaan ja kaada myös hieman keitinvettä sekaan. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Tasoittele pinta ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Uuniin 200°C n. 30 minuuttia tai niin kauan, kunnes näyttää ja tuntuu hyvältä :-)
Ohjetta voi soveltaa helposti myös isompaan määrään, itse teen kolmelle aikuiselle