Laittakaa tänne top-5-biisit per artisti/yhtye/sanoittaja

annimetall

Epävirallinen Viisuselostaja
Liittynyt
9.7.2021
Viestejä
2,446
Reaktioarvo
2,338
Valitsenpa ensimmäiseksi korealaisen Dreamcatcherin!

1. Piri (피리)
- Todella vaikea valita parasta kappaletta, mutta Piri on juuri ja juuri ykkönen. Jokainen jäsen saa loistaa sopivasti, ja kappaleessa on jotian erityistä voimaa. Koreografialtaankin Piri on Dreamcatcherin paras. En tiedä mitä muuta enää voisin sanoa kuin 피리를 불어라.

2. You and I
Ensimmäinen koskaan kuulemani Dreamcatcherin biisi! Sanatkin opettelin alle viikossa, vaikka en ollutkaan koskaan edes kuunnellut koreaa kunnolla. Todella menevä kappale, jossa on ihana, hiljaisempi C-osa, jonka jälkeen viimeinen kertsi jatkuu hiljaisena, mutta tulee takaisin voimakkaampana kuin aiemmin. Lopussa on myös upea kitarasoolon pätkä.

3. Odd Eye
Erityisesti pidän tämän kappaleen instrumentaalista. Kertsin aikana kitarat vuorottelevat melodian ja rytmien välillä, säkeistöjen aikana enemmän elektronista. Rakastan sitä, kun osataan tehdä tasapainoisia instrumentaaleja. Myös laulajat ovat mahtavia, varsinkin viimeisessä kertsissä Siyeon ja Yoohyeon pääsevät loistamaan kunnolla.

4. Scream
Koreografialtaan vaikein Dreamcatcherin biisi kertoo nettikiusaamisesta, ja siitä, miten saattaa itse muuttua kiusaajaksi. Kertsin "Devil eyes come, 눈을 뜬다, 눈을 뜬다" on simppeli, mutta jotenkin lumoava. En osaa mitenkään järkevästi selittää tätä :D

5. BEcause
Ihanan "creepy", obsessoituneen henkilön näkökulmasta kirjoitettu rakkauslaulu, jota koreografia myös kuvastaa. Kertsissä "Forever love, 숨결까지 다, forever love" ja "Forever mine, 숨결까지 다, forever mine" (숨결까지 다= even your breath), täydellisyyttä!
Taitaapi olla aika päivitellä tätä listaa, joten tervetuloa "Dreamcatcher Top 5 Part II" pariin!

1. Poison Love
Toksisesta rakkaussuhteesta kertova biisi on melkein klubi-teknoa, ja rakastan sitä. Kertsi on pidetty melko simpplinä, "Why do you, you, you, you make me cry / Why do you, you, you, you break me down" toistettuna, muutama rivi koreaa väleissä. En oikein muuta osaa sanoa, selviää kai paremmin, jos itse kuuntelet tämän!
PS. Everyone is gay for Handong

2. Jazz Bar
Baarista seuraavaan: Jazz Bar yllätti minut monella tavalla. Jazzimainen tunnelma, Damin upea lauluääni, täysin englanninkielinen kertosäe... Ainoa valitukseni on, ettei Handong ole mukana, mutta eihän sitä Kiinasta heti Etelä-Koreaan hypätä yhtä biisiä äänittämään.

3. MAISON
Uusimmalta albumilta "Apocalypse: Save Us" valittu MAISON ("koti") on kannanotto ilmasto-ongelmiin ja suoranainen avunhuuto lyriikoilla "Please someone fight for us". Rakastan erityisesti Damin räppiä, Gahyeonin "La maison, la la la maison" ja JiUn C-osan melodiaa.

4. Whistle
Vaikka yleensä vihaan vihellystä, tämä ja Piri saavat hyväksytyn leiman. Kesäinen biisi, jota kuuntelin Syöttellä lumista videota kuvatessani luvattoman paljon. Yllätyn aina Dreamcatcherin tuotannon monipuolisuudesta: Metallista rockiin, klubihumputuksesta jazziin. Haluan mainita tässä myös Alldaylongin, joka selkeästi ottaa insipiraatiota 80-luvun city popista!

5. Chase Me
Lopetetaan klassikkoon, melkein koko homman alkuun. Chase Me oli Dreamcatcherin debyyttisingle kuulostaa yhä hyvälle 5 vuotta myöhemmin. On hienoa nähdä, kuinka paljon kehitystä näihin vuosiin on mahtunut. Gahyeonilla ja Handongilla on nykyään jopa laulettavaa!
Voi hitsi, nyt tekisi mieleni opetella tämänkin koreografia, joka sattuu olemaan aika nopea ja vaikea.
 
Ylös Pohja